Orthopedische Revalidatie

Orthopedische Revalidatie: Herstel van oa Knie-, heup-,Enkel- en Schouderklachten

Orthopedische revalidatie is een gespecialiseerde tak van kinesitherapie die zich richt op het herstel en de rehabilitatie van patiënten met specifieke musculoskeletale aandoeningen. Als kinesist met expertise in orthopedische revalidatie begrijpen we het belang van een grondige evaluatie en een op maat gemaakt behandelplan om patiënten te helpen hun mobiliteit en levenskwaliteit te herstellen.

Knieklachten kunnen variëren van blessures aan de meniscus en de kruisbanden tot artrose en patellofemorale problemen. Ons doel is om de oorzaak van de klachten te identificeren en een behandelplan op te stellen dat de kracht, stabiliteit en bewegingsvrijheid van de knie verbetert. Dit omvat specifieke oefeningen, mobilisatie-technieken en mogelijk het gebruik van braces om de knie te ondersteunen tijdens het herstelproces.

Enkelblessures, zoals verstuikingen of instabiliteit, kunnen de mobiliteit aanzienlijk beperken. Onze orthopedische revalidatie richt zich op het herstel van de enkelgewrichten en het versterken van de omliggende spieren. We werken aan het vergroten van de stabiliteit en het verbeteren van de proprioceptie om terugval te voorkomen.

Schouderklachten, waaronder rotator cuff letsels en impingement syndroom, kunnen de dagelijkse activiteiten belemmeren. Onze benadering omvat specifieke oefeningen om de schouderfunctie te herstellen, het vergroten van de mobiliteit en het versterken van de spieren rondom het gewricht.

Orthopedische revalidatie is meer dan alleen het verlichten van pijn; het is gericht op het herstellen van de algehele functie en het voorkomen van toekomstige problemen. We werken nauw samen met onze patiënten om hun individuele doelen te bereiken en hun zelfstandigheid te herwinnen.

Onze passie ligt in het helpen van mensen met slepende of acute klachten, om hun volledige potentieel terug te bereiken. Met deskundige begeleiding en toegewijde inzet streven we naar een snel en duurzaam herstel, zodat onze patiënten weer volop kunnen genieten van een actief en pijnvrij leven.

 

Wilt u nadere informatie of een afspraak maken, bel dan gerust: 0473-88-29-29. E-mail: isokine@telenet.be.