Sportkinesitherapie

Sportkinesitherapie: Herstel en Prestatieverbetering voor Iedereen

03 Stel u heeft met sporten een blessure opgelopen of u raakt overtraind, dan wilt u zo snel mogelijk weer op de been geraken! Met een alternatief trainingsschema desnoods, maar u wilt blijven sporten als dat kan en uw conditie behouden. Vraag dan uw huisarts of specialist om een verwijzing naar een sportkinesitherapeut.

Een sportgerichte kinesist begrijpt wat er tijdens het sporten gebeurt en snapt daarom hoe u geblesseerd bent geraakt. Als sporter weet hij ook hoe belangrijk de sport voor u en uw vereniging is.

Dat ziet u terug in het behandelplan en revalidatieschema dat de kinesist met u maakt. Enerzijds zal dit afgestemd zijn op uw mogelijkheden en anderzijds op de sport die u beoefent.

Er wordt gekeken naar uw motoriek en er wordt geanalyseerd hoe de blessure is ontstaan. Aspecten als coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling betrokken.

Uw sportkinesist kan kiezen uit verschillende behandelmogelijkheden zoals een oefenprogramma met of zonder gebruik van trainingsapparatuur, mobiliserende technieken en/of lokale behandeling.

Hij traint u sportspecifiek en functioneel, zodat u kunt herstellen tot op uw oorspronkelijke sportniveau. Hij overlegt zo nodig met uw trainer over een aangepast trainingsschema. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een specialist die u als sporter benadert.

Voor eventuele vragen bent u uiteraard van harte welkom, of kunt u bellen op telefoonnummer 0473 88 29 29. E-mail: isokine@telenet.be.